トマトとモッツアレラチーズのニョッキ

Gnocchi with tomato sauce and mozzarella

Carmine Amarante シェフ

調理時間:90分

ジャンル:イタリアン

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  • 材料(4人分)

    • じゃがいも

      1kg

    • 小麦粉

      400g

    • 1個

    • トマトピュレ

      500g

    • ミニトマト

      300g

    • にんにく

      1片

    • モッツァレラ

      250g

    • パルメザンチーズ

      70g

    • バジル、塩、エクストラバージンオリーブオイル

    作り方

    トマトとモッツアレラチーズのニョッキ

    1. ジャガイモをオーブンまたは沸騰したお湯で30〜40分加熱する。

    2. ジャガイモの皮をむき、マッシャーでつぶす。

    3. 小麦粉を入れて手で混ぜる。卵と塩を混ぜ加え、小麦粉が湿って滑らかな感触になるまでしっかりこねる。

    4. 10分ほど休ませ、手で生地を少し取り出す。手のひらで生地を転がし、ロープ状にする。

    5. ロープ状の生地をスケッパーでニョッキの大きさに切る。

    6. ニョッキを沸騰したお湯で3分間ゆでる。

    トマトソース

    1. フライパンにオリーブオイルを注ぎ、香りづけにニンニクを入れる。トマトピュレを入れ、20分炒める。

    2. 別のフライパンにも同様、オリーブオイルを注ぎ、香りづけにニンニクを入れる。半分にカットしたミニトマトを10分間炒め、ハンドミキサーですり混ぜる。ソースをストレーナーでこす。

    3. 2つのトマトソースを混ぜ、20分煮込む。

    仕上げ

    1. ゆでたニョッキをトマトソースと絡め、耐熱皿に盛り付けていく。モッツアレラ、パルメザンチーズ、バジルをのせ、170℃のオーブンで15分調理する。

  • Ingredients(4 persons)

    • 1kg red potatoes

    • 400g flour

    • 1 egg

    • 500g tomato sauce

    • 300g tomatoes

    • 1 piece garlic

    • 250g mozzarella

    • 70g parmesan cheese

    • Basilica, salt and extra virgin olive oil up to taste

    Method

      Homemade gnocchi

    1. Cook the potatoes in the oven or in boiled water for 30-40 min.

    2. Peel the potatoes and press them with the masher.

    3. Add the flour to ②, and mix it with your hands. Add the egg and salt and mix again until the dough is moist and gets a smooth texture.

    4. Let it rest for 10 minutes and remove a bit of dough with your hands. With the palm of your hands, roll the dough piece on a floured surface into a rope.

    5. With a scraper, cut the rope into gnocchi.

    6. Put your gnocchi in boiling water for 3 min.

    Tomato sauce

    1. Heat olive oil in the pan, and fry the garlic. Add tomato sauce into the pan and simmer 20 min.

    2. In another pan, heat olive oil and fry the garlic with cherry tomatoes for 10 min. Then mix it with a mixer and strains the sauce with a strainer.

    3. Combine both tomato preparations with a spoon, cook for another 20 min.

    Finishing

    1. Mix the homemade gnocchi with the tomato sauce and put it in a container to be cooked in the oven: Place mozzarella, parmesan, and basil on top and cook it with 170℃ for 15 min. Enjoy it!

  • イタリアン

    Carmine Amarante シェフ

    世界でインスピレーションを受けた創造性と革新性、料理への情熱を一皿に込める。

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